Преди две години лекарите откриха, че съм носител на вирус на хепатит С. Установиха и цироза на черния ми дроб. Направих едногодишно лечение с интерферон - Пегинтрон, Рибавирин и Ребетол и нуклеозиден аналог на "Боцеревир". В резулта ...
Вижте повече...
 

 

Озонотерапия при съдова енцефалопатия

2015-06-13
Озонотерапия при съдова енцефалопатия - Статии

Енцефалопатията е дегенеративно заболяване, което поразява главния мозък. Изразява се като стесняване на съдовете на главния мозък.

Парентералното приложение на озон в медицината позволи да се намери нов подход към лечението на широко разпространени нарушения при кръвоснабдяването на мозъка.

Водещ патогенетичен механизъм на съдовата енцефалопатия са исхемията и хипоксията на мозъчната тъкан. Използването на озонокислородна смес при тази патология позволява да се нормализира снабдяването на кислород и метаболизма на тъканите. Подобряват се реологичните свойства кръвта. Активизират се кислородозависимите реакции, създават се условия, необходими за възстановяване на антиоксидантната защитна система. Нормализира се процеса на липидна пероксидация.

Положителният клиничен ефект се проявява под формата на изчезване или значително намаляване интензивността на главоболието, световъртежа, атаксията. Повлияват се емоционалните-волевите разстройства, подобрява се паметта, повишава се работоспособността.

Положителната динамика в хода на заболяването може да бъде проследена много по-рано, отколкото при стандартното лечение, а стабилното състояние на пациента продължава много по-дълго отколкото обикновено.


2015-06-13 (Прочетено 3610 пъти.)







 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.