Казвам се Петър Бадов, на 49 години. От гр. Хисаря съм. Работя като международен шофьор. До 20.02.2013 г. чувствах дълго време слаби болки в кръста, но не им обръщах сериозно внимание. Обаче от тази дата нататък започнаха такива силни болки, че бя ...
Вижте повече...
 

 

Озонотерапия при исхемичен инсулт

2015-07-12
Озонотерапия при исхемичен инсулт - Статии

Използването на озонотерапията за рехабилитацията на пациенти с исхемичен инсулт увеличава ефективността на мерките по възстановяването им с 18-22%, особено при остър мозъчен инфаркт.

При провеждане на лечението с озон се отбелязва ясно изразена динамика на висшите мозъчни функции в сравнение с фокалните неврологични симптоми. Това се дължи на избирателното влияние на озонидите върху невротрансмисионните процеси. Като цяло има положителна промяна на резултатите от ултразвуковата доплерография, увеличава се общата мощност на спектъра в EEG, повишава се линейната скорост на кръвния поток. Притокът на кръв намалява асиметрията на мозъчните полусфери. С подобрението на  колатералното кръвообращение се понижава съпротивата при циркулацията на кръвта в кръвоносната система.

"Метаболитният" ефект на озонотерапията при пациенти с мозъчен инфаркт се проявява още в намаляване на ацидозата и кислородната недостатъчност. Наблюдава се нарастване на рО2, промяна в липидния профил и намаляване на агрегацията на тромбоцитите. Пациентите обявяват общо подобрение на здравословно си състояние –  намаляване на главоболието и виенето на свят,  нормализиране на съня и апетита, стабилизиране на кръвното налягане.

Курсът на озонотерапия при пациенти с исхемичен инсулт включва  всекидневна интравенозна капкова инфузия на озон  в съответната концентрация в продължение на 10  дни.

Голям е потенциалът на сърдечносъдовите ефекти от озонотерапията. След лечението с озон, пациентите, преживели исхемичен мозъчен инфаркт, решават до голяма степен проблема с хемодинамичния си резерв. Освен това системата на тяхното мозъчно кръвообращение не просто значително се подобрява, но и се стабилизира.

 

 


2015-07-12 (Прочетено 4321 пъти.)







 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.