Лекувах се при доктор Дончева за дискова херния на L4 и L5S1. Преди това лекарите безпомощно бяха вдигнали ръце от мен и накрая ми заявиха категорично, че тази работа няма да мине без да играе хирургическия нож. И точно тогава когато съвсем се ...
Вижте повече...
 

 

Озонотерапия в козметологията

2014-10-02
Озонотерапия в козметологията - За красотата

 

Кислородът е необходим за жизнената дейност на абсолютно всяка клетка, като предизвиква окислителни процеси. Заедно с това поддържа органите и тъканите в работно състояние. С възрастта, тези окислителни процеси се забавят, кожата става по-малко еластична, появяват се бръчки и мастни отлагания по тялото, т.е., налице са всички признаци на стареенето.

В съвременната козметология широко се използва медицинския озон, който има много висока биологична активност. Озоно-кислородната смес се въвежда в определени активни точки на лицето, шията, корема, бедрата, служи като катализатор на клетките, стимулира клетъчната активност, като по този начин подмладява тъканите. Озоно-кислородната смес се инжектира под кожата, което води до увеличаване на притока на кръв, обновява се подкожната тъкан, а старите клетки умират. Заглаждат се не само възрастовите бръчки, но и мимическите, изчезват отоците и "торбичките" под очите.

За да се подобри храненето и еластичността на кожата, широко се използва като маска с озониран зехтин.

Озонотерапията заема едно от първите места при лечението на целулита.

Действието на озона при лечението на целулита се извършва чрез различни механизми. Озонът реагира с двойна връзка на ненаситените мастни киселини, променяйки свойствата им, което води до разтваряне на липидните вериги (хидрофобните липиди се превръщат в нестабилни хидрофилни) или казано по-просто – процесът води до изгаряне на липиди. Другият важен ефект на озонотерапията се състои във взаимодействието на озона с еритроцитите. В тяхната мембранна структура, влизат протеини, въглехидрати и фосфолипиди. При химичната реакция на озона с хидрофобните липиди се получава пероксидация, т.е.образуват се пероксидии в резултат се променя електрическия заряд на мембраната на еритроцитите. Освен това, намаляването на мембранните липидни вериги на еритроцитите, причинява отслабване на молекулната структура на самата мембрана. Тези реакции оказват специално влияние върху пластичността на еритроцитите и качеството на кръвотока, по-специално при неговата ниска скорост, което става в случаите на локална липодистрофия. Лечението с озон подобрява кръвоснабдяването в тъканите, засегнати от исхемия, повишава локално температурата на кожата, повишава и нейната еластичност.

Повишава се лимфодренажа на отделените течности в  тъканите, което спомага за загубата на тегло.

Необходимият брой процедури зависи от натрупването на подкожната мастна тъкан.

Озонотерапията е много ефективна при целулита и отговаря на всички изисквания за безопасност и ефикасност на съвременната медицинска наука. За поддържане на ефекта, получен от курса на лечение,терапията се  препоръчва 2-3 пъти годишно.

 


2014-10-02 (Прочетено 4594 пъти.)







 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.