Казвам се Петър Бадов, на 49 години. От гр. Хисаря съм. Работя като международен шофьор. До 20.02.2013 г. чувствах дълго време слаби болки в кръста, но не им обръщах сериозно внимание. Обаче от тази дата нататък започнаха такива силни болки, че бя ...
Вижте повече...
 

 

Озонотерапия при цистити

2015-07-12
Озонотерапия при цистити - Статии

Антимикробните и детоксикационни свойства на озона се използват с голям успех при лечението на остри и хронични цистити.

Интравезикалното приложение на озонирани кристалоиди оказва обеззаразяващо и противовъзпалително въздействие. Потиска растежа или значително намалява количеството на Enterococcus, Proteus, Е-коли като напълно елиминира дизурията.

Особено ефективно е интракухиналното прилагане на озонирания разтвор, когато циститът е причинен от микроорганизми, нечувствителни към повечето антимикробни препарати.

Чудесно се повлиява и упорито протичащия цистит след операция на отворения мехур, когато кухината има промивна дренажна система.

При лечението на хроничен цистит се използва озонирана смес в подходящо съотношение и концентрация, която се въвежда чрез катетър в поразения пикочен мехур и се държи там възможно най-дълго.

 

 


2015-07-12 (Прочетено 3340 пъти.) 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.