Получих голяма дискова херния на L5S1. Само който е преживял жестоките болки на това страдание може да разбере отчаянието, което ме обхвана след безуспешното няколкомесечно лечение в болница и амбулаторно. Плачех и търсех изход от болката ... ...
Вижте повече...
 

 

ЧЕСТО ЗАДАВАНИ ВЪПРОСИ


За какви цели се използва медицинския озон в лекарската практика?

 

Отговорът на този въпрос в най- общи линии се свежда до следното:  въвеждането на медицинския озон в организма има общ оздравителен ефект върху цялото тяло. Освен това при провеждането на съответния за всеки конкретен случай брой процедури, озонотерапията значително съкращава сроковете на лечение и намалява степента на инвалидизация.

Озонът подобрява реологичните свойства и микроциркулацията на кръвта, значително увеличава доставката на кислород до тъканите, извежда от тялото натрупаните в него токсини. Озонът премахва "синдрома на хроничната умора", от който страдат много работещи хора, премахва опасността от сърдечно-съдови заболявания. Озонът буквално "съживява" заспалите имунни клетки и ги заставя да изпълняват задълженията си правилно.

Медицинската апаратура за озонотерапия може прецизно да дозира необходимата концентрация на кислородно-озоновата смес при всеки конкретен случай.

 

Какво е характерно за лечението посредством озон?

Лечението чрез озон се характеризира с простота на методите, висока ефективност, добра поносимост и липса на допълнителни странични ефекти. Също така сроковете на лечение значително се съкращават и степента на инвалидизация намалява.

 

 Какви са ползите от третирането с озон?

 

Когато озонът се окаже  в човешките клетки, той се свързва със съдържащите се в клетката полиненаситени мастни киселини. Така се образуват биологично активните групи на озонидите. Тези групи имат окислителен ефект върху мембраната на микроорганизмите, унищожавайки изцяло техните обвивки. Озонотерапията се основава точно на това свойство на озона, защото именно то поражда антисептичния бактерициден ефект.

Озонът убива дори силните вируси и бактерии, които са резистентни на антибиотиците и другите антивирусни средства - например, херпес вирусите, хламидиите, хепатита. Но най-хубавото е това, че човешките клетки не се увреждат, а по-скоро обратно - получават силно енергийно"презареждане".

Озонотерапията като метод на лечение притежава и антихипоксично въздействие. То се осъществява чрез подобряването на преноса на кислород и поради положителния ефект върху процеса на усвояването на кислорода. Окислявайки биологично активните съединения, участващи във възпалителните реакции, озонидите ликвидират възпалението.

 

Повлияват ли се болките  от озонолечението?

 

Обезболяващият ефект на озона се изразява ярко в процеса на лечението. Повечето симтоми на болката се повлияват отлично, защото при третирането с озон, става директно окисляване на протеините, образувани на мястото на нараняването. А именно те участват в предаването на дискомфортните импулси към мозъка. Разбира се, във всеки конкретен случай, лекарят ще ви информира какво може да очаквате в процеса на лечението.

 

Вярно ли е, че озонотерапията влияе и върху очистителните процеси в организма

 

Детоксикационният ефект на озонотерапията е пряко свързан с подобряването на функциите на чернодробните клетки и ускоряването на бъбречната филтрация. Това, от своя страна, нормализира чревната микрофлора и цялостната функция на стомашно-чревния тракт. По този начин се нормализират и общоочистителните процеси в организма.

 

 Има ли случаи, в които не може да се прилага лечението с озон?

 

Да, има такива случаи и те са изброени на страницата на сайта в рубриката за това КАК СЕ ПРИЛАГА озона. Но за улеснение и като отговор на зададения ми въпрос, отново публикувам ПРОТИВОПОКАЗАНИЯТА.

С озон не може да се лекуват онези, които имат

  • Заболявания на кръвта (хемофилия, тромбоцитопения);
  • Тиреотоксикоза с хиперфункция на щитовидната жлеза;
  • Психически заболявания (шизофрения, епилепсия);
  • Онкологични заболявания (lll и lV степен);
  • Непоносимост към аспирин;
  • Хронична хипотония (озонотерапията понижава кръвното налягане).

Освен това жените по време на менструалния цикъл и децата до 14 години също не бива да се подлагат на озонотерапия, а бременните трябва да бъдат под контрол на лекар акушер-гинеколог!

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 
 
Всички права запазени (c) 2023 Таня Дончева. Съдържанието на този уеб сайт и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права. Всички статии, репортажи, интервюта и други текстови, графични и видео материали, публикувани в сайта, са собственост на www.ozonotherapy.eu, освен ако изрично е посочено друго. Допуска се публикуване на текстови материали само при условие, че се посочи източника и се добави линк към www.ozonotherapy.eu.
Използването на графични и видео материали, публикувани в сайта, е строго забранено. Нарушителите ще бъдат санкционирани с цялата строгост на закона.